Sâmbătă, 18 Mai 2024, 14:28:31
Bine aţi venit Vizitator | RSS

Nebunie Non Stop

Meniu site

Tag Board

200

Our poll

Rate my site
Total răspunsuri: 30

Statistics


Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

Formularul pentru autentificare

Principală » 2012 » Martie » 17 » acum citeşti..... învăţământ Activităţi în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea calităţii educaţiei şi formării profesionale prin reţele
16:34:22
acum citeşti..... învăţământ Activităţi în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea calităţii educaţiei şi formării profesionale prin reţele


Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni organizează în perioada 15 – 16 martie o serie de activităţi în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea calităţii educaţiei şi formării profesionale prin reţele parteneriale”, implementat de Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional Tehnic. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Proiectul este derulat în parteneriat cu următoarele unităţi şcolare (reţeaua 12 DESIGN IPT): Grup Şcolar "Francisc Neuman ” – Arad, Colegiul Tehnic "Carmen Sylva” – Baia Mare, Colegiul Tehnic "Maria Baiulescu” – Brasov, Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi” – Bucureşti şi Colegiul Tehnic "Valeriu Branişte” – Lugoj. Reprezentanţi ai acestor unităţi şcolare sunt prezenţi la acţiunile derulate în aceste zile la Fălticeni.
Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea sistemului de educaţie şi formare profesională iniţială, prin dezvoltarea de instrumente şi metodologii pentru implementarea cadrului comun european de referinţă pentru asigurarea calităţii în formare profesională în învăţământul profesional şi tehnic, utilizând reţele parteneriale între şcoli. Ca urmare a rezultatelor de excepţie obţinute în domeniul textile – pielărie, Colegiul Tehnic "Mihai Băcescu” a fost selectat ca Centru de Resurse la nivel naţional. Peste 50 de proiecte europene au fost derulate în ultimii ani de Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni. Rezultatele deosebite realizate în cadrul acestor proiecte i-au adus şcolii de două ori titlul de şcoală europeană.
Proiectul este în concordanţă cu orientările strategice în formarea profesională iniţială din România, parte a Strategiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă 2004 – 2010, care vizează în mod prioritar asigurarea calităţii în învăţământul profesional şi tehnic. Prin accentul pus pe formarea şi îndrumarea pe tot parcursul proiectului a membrilor grupului tintă, proiectul este în concordanță cu priorităţile naționale de dezvoltare cuprinse în Planul National de Dezvoltare și cu prevederile Cadrului Strategic Naţional de Referinţă 2007-2013, care are ca prioritate tematică de intervenţie a Instrumentelor Structurale "dezvoltarea și folosirea mai eficientă a capitalului uman din Romania”. Dezvoltarea reţelelor şcolare în domeniul asigurării calităţii şi formarea actorilor cheie implicați în acest proces contribuie la asigurarea unei educaţii iniţiale moderne şi de calitate.
În cursul zilei de joi, şcolile invitate, alături de reprezentanţi ai comunităţii locale şi ai părinţilor, au participat la o prezentare de bune practici ale şcolii, prezentarea planului de acţiune al şcolii, monitorizarea internă şi rolul şcolii în cadrul parteneriatului economic şi social. Elevii şcolii au prezentat o colecţie de îmbrăcăminte lucrată în atelierele şcolii. La prezentarea de modă au fost invitaţi şi elevii clasei întâi step-by-step de la Şcoala nr. 2 „Ion Irimescu”, aceştia prezentând o inedită paradă a modei cu obiecte vestimentare confecţionate din materiale reciclabile.

Vizualizări: 505 | Adăugat de: aiDu | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Search

Calendar

«  Martie 2012  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Entries archive

Site friends